Taalnazisme als speelse pr

Taalnazi’s opgelet, jullie hebben een nieuwe leider. Zijn naam? Kelsey Grammer. Op Twitter opende de Frasier-acteur op 30 juni de jacht op hinderlijke spelfouten en spuuglelijke grammatica met de toepasselijke hashtag #KelseyGrammerGrammer. Hij verbeterde de eerste week met plezier mensen die ‘its’ in plaats van ‘it’s ’ schreven of zijn naam verkeerd spelden. Collega-acteur William Shatner verwelkomde Grammer met een speels „Oh-oh. Vader zit nu ook op Twitter.” Het corrigeren van grammatica leverde de acteur de eerste week op het sociale medium meer dan 25.000 volgers op, dus zo ongezellig was het niet. De komst van Grammer op Twitter is niet toevallig. Hij speelt rollen in drie grote blockbusters, X-Men: Days of Future Present, Transformers Age of Extinction en The Expendables 3. Grammer ontkomt dan ook niet aan de online marketingmachine van Hollywood.