Opstelling Oranje: De Jong, Vlaar en Van Persie in de basis tegen Argentinië

Nigel de Jong staat vanavond aan de aftrap van Nederland – Argentinië. Dat is de grootste verrassing van de opstelling voor de halve finale die Van Gaal vanavond bekendmaakte. De Jong is op tijd hersteld van een liesblessure. Ook Ron Vlaar en Robin van Persie zijn fit en komen in actie.

De Jong gisteren tijdens de laatste training voorafgaand aan de halve finale tegen Argentinië. Foto ANP / Koen van Weel

Nigel de Jong staat vanavond aan de aftrap van Nederland - Argentinië. Dat is de grootste verrassing van de opstelling voor de halve finale die Van Gaal vanavond bekendmaakte. De Jong is op tijd hersteld van een liesblessure. Ook Ron Vlaar en Robin van Persie zijn fit en komen in actie.

De Jong viel met een blessure aan de lies al vroeg uit in de achtste finale tegen Mexico vorige week zondag. Toen was de verwachting dat hij een aantal weken nodig zou hebben om te herstellen, maar de afgelopen dagen trainde De Jong weer mee met de groep en was er weer de hoop dat hij kon spelen. “Het wonder heeft zich voltrokken”, zei Van Gaal vanavond voor de camera’s van de NOS.

De opstelling van Oranje kent verder geen grote verrassingen. Nederland begint in Sao Paulo met het voor dit toernooi kenmerkende 5-3-2-systeem, met Kuyt als rechtsback en verder in de verdediging Vlaar, De Vrij, Martins Indi en Blind. Wijnaldum staat samen met De Jong en Sneijder op het middenveld. Robben en Van Persie vormen het centrale aanvalsduo.

Twitter avatar FIFAWorldCup FIFAWorldCup #NED Line-Up: Cillessen, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind, De Jong, Van Persie (c), Sneijder, Robben, Kuyt, Wijnaldum #NEDARG #WorldCup

Argentijnen met verwachte basiself

De basiself van Argentinië kent geen verrassingen. Bondscoach Sabella kan niet beschikken over zijn aanvallende middelvelder Ángel Di María, die geblesseerd uitviel in de kwartfinale tegen België. Hij wordt vanavond vervangen door Enzo Perez. Aanvaller Sergio Agüero is wel weer beschikbaar, maar begint op de bank. Linksback Rojo keert terug van een schorsing.

Twitter avatar FIFAWorldCup FIFAWorldCup #ARG Line-Up: Romero, Garay, Zabaleta, Biglia, Perez, Higuaín, Messi, Mascherano, Demichelis, Rojo, Lavezzi #NEDARG #WorldCup #joinin

Lees in een van onze voorbeschouwingen meer over de spelers van Argentinië en in een andere voorbeschouwing over hoe Oranje de Argentijnen moet bestrijden.

    • Pim van den Dool