Aardrijkskunde populair maken met zombies

In het ideale klaslokaal van David Hunter geldt: voed je brein met kennis of anders voeden zombies zich met jouw brein. De voormalige aardrijkskundeleraar uit Seattle en ooit zelf een gedesillusioneerde schoolverlater zag dat traditionele leermethoden niet werkten bij zijn studenten en besloot zombies het klaslokaal in te sleuren.

Hunter ontwikkelt sinds de zomer van 2012 zijn zogeheten Zombie Based Learning. Zombie Based Learning moet scholieren tussen de tien en vijftien jaar enthousiasmeren voor de aardrijkskundeles. Leerlingen leren bijvoorbeeld kaartlezen, het zoeken van grondstoffen en planologie om overlevenden van een zombieapocalyps in veiligheid te brengen en een nieuw leven te laten opbouwen op een veilige plek. De Amerikaan lift mee op de aanhoudende populariteit van zombies in films en series als World War Z en The Walking Dead.

Hunter lijkt succes te hebben met zijn onderwijsstart-up. Zijn lesprogramma’s werden al door meer dan twaalfhonderd docenten in de VS aangeschaft, schrijft blog Geekwire. De Amerikaan wil de komende jaren ook curricula ontwikkelen voor vakken zoals Engels.

    • Hans Klis