KNMI waarschuwt voor hoosbuien - code geel voor zes provincies

Foto ANP / Jeroen Jumelet

Het oosten van het land moet vandaag rekening houden met forse buien die gepaard gaan met onweer en mogelijk hagel. Het KNMI heeft voor de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg code geel voor gevaarlijk weer afgekondigd.

De regenbuien arriveren in de loop van de middag in het noordoosten. Het zuidoosten is in de avond aan de beurt. Volgens meteorologen van weeronline.nl valt plaatselijk zeer veel regen. In Twente, de Achterhoek, het oosten van Brabant en Limburg is kans op twintig tot veertig millimeter water. Dat staat gelijk aan vier emmers water per vierkante meter.

Daarbij waait het ook flink, aan de kust en aan het IJsselmeer staat harde wind van windkracht 7. In het zuidwestelijk kustgebied kan de wind later vandaag zelfs stormachtig zijn met mogelijk zware windstoten. Toch wordt het niet koud vandaag. De middagtemperatuur komt in een groot deel van het land uit rond 18 graden, in het noordoosten kan de temperatuur oplopen tot 23 graden. Morgen, vrijdag en zaterdag wordt het nog warmer, rond de 25 graden, en is er geregeld zon.

    • Anouk Eigenraam