Je mobiel kan in je zak blijven

Elke week belicht nrc.next een start-up met potentie. Deze week: pushberichten ontvangen op je computer met Notifyr.

Bedrijf: Notifyr Oprichter: Joost van Dijk (17) Medewerkers: geen

Wat is het probleem?

Tja, een probléém is er niet echt. Maar de app die de 17-jarige middelbare scholier Joost van Dijk in zijn eentje op zijn kamer heeft bedacht is wel handig. Door zijn app Notifyr komen pushberichtjes die je normaal alleen op je telefoon binnenkrijgt (Whatsapp’jes, sms’jes, Twitter, telefoontjes) ook op het scherm van je computer binnen. Nu hoef je je telefoon niet meer op te pakken.

Hoe werkt het?

Via bluetooth. Je downloadt een programma op zijn site, downloadt de app in de appstore en vervolgens krijg je op je computer meldingen binnen. Je telefoon moet wel binnen een paar meter van de computer liggen. En: het werkt alleen met Macs (versies vanaf ongeveer 2011) en iPhones.

Bestaat dit al?

Hij is de eerste ter wereld die dit voor de iPhone heeft bedacht. Voor Androidtelefoons bestond het al langer, bijvoorbeeld met de applicatie Pushbullet.

Wat is het verdienmodel?

Hij verkoopt de app in de appstore voor 3,99 euro, en dat gaat heel goed. Op piekdagen werd er bijvoorbeeld „meer dan 10.000 euro omzet gedraaid”. Investeerders zijn niet nodig geweest, hij heeft het gewoon zelf bedacht en is aan de slag gegaan.

Wat is de toekomst?

Meer apps ontwerpen. Joost heeft net zijn vwo-examen gedaan en wilde eigenlijk accountant worden, maar gaat nu waarschijnlijk toch iets met informatica studeren.

Wat moet er niet gebeuren?

Bluetooth is enorm geavanceerd, dus zal het nog wel even duren voor de app wordt nagebouwd door anderen.

    • Charlotte van ’t Wout