‘Hoge vertrekpremies bij Rochdale’

Het hoofdkantoor van de woningcorporatie Rochdale in Amsterdam. Foto ANP / Koen Suyk

Rochdale heeft bij de reorganisatie van het afgelopen jaar vijf medewerkers gouden handdrukken meegegeven van in totaal ruim anderhalf miljoen euro. Dat staat in het jaarverslag van de Amsterdamse woningcorporatie.

In totaal moesten 65 personeelsleden gedwongen vertrekken. Vijf van hen kregen een bedrag mee dat boven de wettelijke normen ligt. Het gaat om een directeur, een manager uitvoering, een administratief medewerker contractbeheer, een onderhoudsadviseur en een participatiemedewerker. Ze kregen bedragen variërend tussen de 329.000 en 248.000 euro. In totaal werd er zo’n 4,5 miljoen euro aan vertrekpremies betaald.

Een woordvoerder van Rochdale erkent in de Volkskrant dat het om veel geld gaat.

“De OR heeft hier stevig onderhandeld over een sociaal plan. Afgezien van de directeur waren de mensen die in dat lijstje staan hier tientallen jaren in dienst. Daardoor hebben zij recht op zulke hoge premies.”

(Novum)