Een droom komt uit voor Lars Boom

LArs Boom op weg naar zijn overwinning. Foto EPA / Yoan Valat

Voor Lars Boom was het winnen van een etappe in de Tour de France een droom die uitkwam. Dat zei hij vandaag in een eerste reactie na de finish van de vijfde etappe in Arenberg. “Het is helemaal fantastisch om dat op de kasseien te doen en dan met dit weer.”

De 28-jarige renner uit Vlijmen had deze etappe vooraf omcirkeld in zijn agenda. Over het koersverloop, waarin hij met ploeggenoot Sep Vanmarcke ontsnapte, zei hij:

“Sep en ik gingen om te winnen, met die instelling zat ik wel op de fiets. We hebben samen doorgetrokken, maar hij reed helaas lek. Daarna was het gewoon koers.”

Vanmarcke had ondanks zijn pech genoten van de zege van Boom en kwam ook juichend over de streep.

“Dit is super natuurlijk. Ik had weer de keuze om enorm ontgoocheld te zijn of in de finale te genieten van wat ik hoorde in mijn oortje. Ik ben een boek aan het lezen dat zegt dat ik nu moet genieten, dus dat heb ik gedaan.”

In het programma De Avondetappe zei Lars Boom over zijn medevluchters van Astana:

“Lieuwe Westra had vol gereden in de ontsnapping. Die was op een gegeven moment weg. Ik heb hem na de finish nog wel bedankt. Fuglsang en Nibali reden ook hard, maar als ik op kop kwam, zeiden ze soms dat ik iets rustiger moest doen. Maar ik wilde niet dat Cancellara terug zou komen.”

Over de winst zei hij:

“Dit is de Tour, een Tour etappe. Parijs-Roubiax staat voor mij misschien nog iet hoger. Maar een Tour-etappe is fantastisch, hier droom je van als klein jongetje. Er zijn niet heel veel renners die in de Tour winnen.”

Ploegbaas Richard Plugge was ook opgetogen over de zege.

“Dit is fantastisch van Lars. Hij doet het nu in een heel, heel, heel grote wedstrijd. Dat is ook een doorbraak voor hem.”

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor voor de ploeg, kan de dagzege van Boom ook geen kwaad, beseft Plugge. “Het is prachtig om als ploeg in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Twitter avatar lars_boom Lars Boom Epic stage! Dream comes through!!! Yessss
Twitter avatar BaukeMollema Bauke Mollema Boem boem BOOM!! Yeah!!!
Twitter avatar BreukEB Erik Breukink Super @lars_boom . Proficiat. Dit zijn jouw omstandigheden. Mooi!!
Twitter avatar tom_dumoulin Tom Dumoulin Tour de France selfie! http://t.co/Ukvpvn2L2k
Twitter avatar bramtankink Bram Tankink Wauw. Wat een overwinning van @lars_boom en @TeamBelkin! Lars en Sep kregen vand vrijgeleide. Rest bleef bij Bauke en Lau. En terecht!
Twitter avatar JetseBol Jetse Bol BOOM BOOM BOOM IS HOW HE GOESS 💨💨💨💦💦💦
Twitter avatar tejay_van Tejay van Garderen I Have a whole new level of respect for cobbled classic racers. Those guys are fucking warriors!!!
    • Alex van der Hulst