Dompel jezelf onder in voetbalgekte

De thuisblijvers in Nederland hoeven geen genoegen te nemen met alleen de WK-wedstrijden en nabeschouwingen op de buis. Wie zich nog verder – op afstand – wil onderdompelen in de voetbalgekte moet bij Getty Images zijn. De fotodienst laat voetbalfans zich bijvoorbeeld wanen op het groen van de Itaipava Arena Fonte Nova waar afgelopen zaterdag keeper Tim Krul wereldberoemd werd met zijn reddingen én intimidatiegedrag. Getty brengt elke wedstrijd in beeld met speciale en zeer gedetailleerde foto’s in 360 graden. Zo zijn niet alleen de kleedkamers van Oranje en Costa Rica volledig te verkennen, maar ook de activiteiten rond het stadion. Fotografen documenteerden op deze manier al elke wedstrijd van het WK in Brazilië. Ook dat andere, grote sportevenement van dit jaar – de Olympische Spelen in Sotsji – het filmfestival in Cannes en verschillende Fashion Weeks zijn terug te vinden in de 360 graden-archieven van de persdienst. Hopelijk komen daar na de wedstrijd Nederland – Argentinië nog vele oranje gekleurde archieffoto’s bij.