Vriendin van Mesut Özil is er nu ook bij

Mandy Capristo

Mandy Capristo (24) zit vanavond op de tribune bij de halve finale tussen Duitsland en Brazilië. De Duits-Italiaanse Capristo – zangeres, model en danseres – is sinds vorig jaar de vriendin van de Duitse middenvelder Mesut Özil (25). Ze was nog niet in Brazilië gesignaleerd, maar vrijdagavond zat ze tijdens het duel met Frankrijk op de tribune tussen de rest van de Duitse spelersvrouwen. Ze zag er goed uit in haar zwart-wit geruite shirtje, schrijft website promipool.de. „Ze leek zich zichtbaar comfortabel te voelen in het stadion.”

Louis van Gaal krijgt alle lof van Johan Cruijff. In zijn column in De Telegraaf schreef de voetballegende dat hij tijdens de wedstrijd „vooral genoten had van de keeperswissel” (Krul voor Cillessen). Al had Cruijff het wel een beetje aan zien komen: „Ik had al zo’n voorgevoel toen er niet meer gewisseld werd, terwijl de wedstrijd daar wel om vroeg. Dat kon maar één reden hebben. Ik vond het in ieder geval prachtig. Dit zijn de dingen waar ik van hou.” Maar de oude meester heeft nog wel een taakje voor Van Gaal. Want hoewel hij verder heel tevreden is, is „het voetbaldeel minder goed gelukt, dus is dat een mooie klus voor de nieuwe bondscoach”.

De Oranjecamping is per direct gesloten. Met het Nederlands elftal mag het dan lekker lopen dit WK, dat geldt niet voor de Oranjecamping in São Paulo. Die staat inmiddels leeg en is gesloten. De organisatie heeft niet genoeg boekingen om de camping tijdens de halve finale open te kunnen houden. Op het hoogtepunt, tijdens de groepsfase, waren er ongeveer 600 gasten. Nu is er dus niemand meer. De organisatie denkt dat het komt doordat het zo duur is om naar Brazilië te vliegen en door de grote afstanden tussen de speelsteden. Voor de organisatie is het dus alvast op naar het EK van 2016 in Frankrijk. Lekker dichtbij.