Twee verdachten van overval op Brink’s vrijgesproken

Foto ANP/Julien Warnard

Twee verdachten van de overval op een filiaal van waardetransportbedrijf Brink’s in Amsterdam in 2011 zijn vanmiddag in de Amsterdamse rechtbank vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, zo schrijft de NOS. Tegen de mannen was vier jaar cel geëist.

De heren Achraf A. en Rachid C. van 30 en 35 jaar werden verdacht van medeplichtigheid. Een van hen zou het hek van een nabijgelegen politiebureau met een slot hebben vastgemaakt. Ook de ander zou een bijrol hebben gespeeld.

Een schietpartij, een crash en een buit van twaalf miljoen

Bij de overval op Brink’s in Amsterdam Zuidoost in juni 2011 werd met automatische wapens op de politie geschoten. Het was volgens de politie puur geluk dat daar toen geen doden of gewonden bij vielen. Na een wilde achtervolging over de A2 crashten ze, waarna ze de inzittenden van een andere auto onder schot namen en de vlucht met die wagen voortzetten.

De politie brak de achtervolging uiteindelijk af toen de overvallers stopten en wachtten tot de achtervolgende agenten in het bereik van hun automatische wapens kwamen. Ze maakten bijna twaalf miljoen euro buit.

    • Annemarie Coevert