Om hun maat te steunen

foto chris keulen

Leden van de Bandidos Motorcycle Club, door eigen leden ook wel ‘Bandido Nation’ genoemd, staan samen met hun advocaat mr. Gitte Stevens-Waltmans voor het gerechtsgebouw in Maastricht. Daar stond gisteren de Geleense K.V. terecht voor het bezit van amfetamine en een vuurwapen. Er werd vijf maanden tegen hem geëist. K.V. is zelf geen lid van Bandidos maar steunt de motorclub wel, door bijvoorbeeld hun leren hesje te dragen. In de caravan van K.V., in het Limburgse Nieuwstadt, werden drugs en een wapen gevonden, dat volgens zijn advocaat een nepwapen zou zijn. Dat valt niet meer te controleren omdat het wapen vlak na de inbeslagname kwijt raakte, aldus persbureau ANP.

Motorclub Bandidos bestaat in Nederland sinds maart 2014. Toen werd de eerste afdeling, Bandidos MC Sittard, opgericht.