Nieuw tieneridool

De tienermeisjes hebben gelijk gekregen. George Ezra werd de afgelopen maanden tot nieuw idool uitgeroepen. Ezra, een 21-jarige Brit, was dit jaar al op vele festivals te zien. Na zijn succesvolle single Budapest, een kabbelend en robuust nummer, blijken ook de liedjes op Ezra’s net verschenen debuut, Wanted On Voyage, die trefzekere toon te hebben. Een aantal door hemzelf geschreven nummers ontstijgt de simpelere instrumentaties die veel singer-songwriters laten horen. Voortgestuwd door zijn sonore mannenstem ontrollen de liedjes zich met vergezichten op jagende violen, zware drums en zeerover-achtige koorzang, bijvoorbeeld in Spectacular Rival. De zanger exploreerde het bluesgenre, vooral mooi opgebouwd in Do You Hear The Rain, met Ezra huilend als een wolf. De tweede helft van het album komt minder op gang. Dat ligt hoofdzakelijk aan de wat blekere composities: Ezra zelf heeft als zanger genoeg in huis.

    • Hester Carvalho