Marion Pauw schrijft spannend geschenk

De Nederlandse bestsellerauteur Marion Pauw schrijft het geschenkboek voor Juni – Maand van het Spannende Boek 2015. Dat heeft het CPNB zojuist bekendgemaakt. Pauw (1973) is auteur, freelance publicist en copywriter. In 2005 debuteerde ze met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak naar het grote publiek bereikte ze met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop

Foto marionpauw.nl

De Nederlandse bestsellerauteur Marion Pauw schrijft het geschenkboek voor Juni - Maand van het Spannende Boek 2015. Dat heeft het CPNB zojuist bekendgemaakt.

Pauw (1973) is auteur, freelance publicist en copywriter. In 2005 debuteerde ze met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak naar het grote publiek bereikte ze met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won.

Daglicht ging als film in april 2013 in première met in de hoofdrollen Angela Schijf, Fedja van Huêt en Monique van der Ven. Daarna verschenen Zondaarskind, Jetset en haar eerste roman De Wilden. Ook Jetset en Zondaarskind worden verfilmd.

In juni 2014 kwam haar nieuwste  thriller over verstoorde familierelaties, Hemelen, uit. NRC-recensent Arjen Ribbens noemde Hemelen “van Gouden Strop-kwaliteit”:

“Pauw heeft humor, houdt tempo en laat regelmatig veel aan de fantasie van de lezer over. Hemelen is een spannende whodunit die tot de laatste bladzijde verrast. Een thriller om op te hemelen, kortom.”

Afgelopen maand juni was de Amerikaanse thrillerauteur Tess Gerritsen de auteur van Maand van het Spannende Boek. Haar Geschenkboek Incendio verschenen in een oplage van 513.000 exemplaren.

Tijdens de Maand van het Spannende Boek zal volgend jaar niet de dader centraal  staan, maar de misdaadbestrijder: de politie. Het CPNB schrijft:

”In de misdaadliteratuur speelt de rechercheur een essentiële rol, zozeer zelfs dat politiemannen als De Cock, Maigret, Martin Beck, Wallander, Morse en Thomas Lynley deel uitmaken van ons collectieve geheugen, al of niet gestimuleerd door boekverfilmingen. Deze politiemannen zijn gedreven, cynisch, nors, eigenwijs en vaak alleenstaand. Daarin doen hun vrouwelijke collega’s als Barbara Havers en Sarah Lund niet voor hen onder.”

    • Sebastiaan Kort