Voor de leeuwen

Ned. 3, 21.25-22.00u

Bijna de helft van de Nederlandse beroepsbevolking komt van het middelbaar beroepsonderwijs. Toch hebben sommige mensen geen positief beeld van dit opleidingsniveau. Deze nieuwe vijfdelige serie van de NCRV helpt mee om een aantal vooroordelen weg te nemen. MBO-studenten worden in Voor de leeuwen uitgedaagd om zichzelf in de praktijk te bewijzen tijdens een driedaagse buitenlandse stage. Vooraf weten ze niet waar ze terechtkomen. Hoe gaan ze om met een nieuwe omgeving waar niets vertrouwd is?

In de eerste aflevering volgen we Wouter (19), die een opleiding tot kok volgt. Wouter droomt van een plek in de keuken bij een sterrenrestaurant. Zijn stage vindt plaats op een totaal andere locatie; hij komt terecht in de keuken van een daklozenopvang in Portugal. In korte tijd moet hij het vertrouwen van de bewoners zien te winnen. Hij laat zich niet uit het veld slaan en gaat op een creatieve manier aan de slag met de beperkte middelen die hij tot zijn beschikking heeft. Daarnaast komen onverwachte dillema's ter sprake. Hoe maak je bijvoorbeeld bier-en-whiskey-saus als je geen alcohol in je recepten mag gebruiken?

    • Thijs Schrik