Goede doelen profiteren steeds vaker van erfenis

Foto ANP / Roos Koole

Erfenissen worden steeds belangrijker voor goede doelen. De inkomsten uit nalatenschappen bij veertig grote instellingen zijn vorig jaar met 10,6 procent flink gestegen. De totale inkomsten stegen daardoor met 1,8 procent naar ruim 840 miljoen euro. Dat schrijft de Volkskrant vanochtend op basis van eigen onderzoek.

Erfenissen maken nu ruwweg een kwart uit van de opbrengst van goede doelen. Donateurs zijn goed voor ruim zestig procent van de inkomsten en het overige geld komt uit de verkoop van artikelen of speciale sportacties.

Vorig jaar profiteerden vooral KWF Kankerbestrijding, het Leger des Heils en de Zonnebloem van gekregen erfenissen. Ze schreven respectievelijk 39, 20 en 14 miljoen euro bij. Volgens de Volkskrant wisselen de inkomsten uit nalatenschappen overigens wel flink per jaar maar naar verwachting wordt er in de komende jaren steeds meer geld achtergelaten voor charitatieve instellingen. (Novum)