Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Defensie

Gaza-stad is getroffen door een zwaar Israëlisch luchtoffensief

De Israëlische premier Netanyahu heeft het Israëlische leger opgedragen “de handschoenen uit te trekken” in zijn strijd tegen de Palestijnse beweging Hamas in Gaza. Israël begon afgelopen nacht met een hevig luchtoffensief tegen Hamas boven Gaza, naar eigen zeggen als reactie op de honderden raketaanvallen door Palestijnse militanten op het zuiden van Israël. Het Israëlische leger voerde zeker vijftig bombardementen uit op doelen van Hamas, en vanochtend en vanmiddag werd nog altijd gebombardeerd. In Gaza-stad is de schade in beeld gebracht.
Een Palestijnse jongen staat op een huis, tussen vele vernielde en beschadigde woningen.
Reuters / Mohammed Salem
Puin wordt doorzocht in Gaza-stad.
Reuters / Mohammed Salem
Palestijnse mannen inspecteren vanochtend het gebied in Gaza dat is getroffen door een luchtaanval van Israël.
AFP / Mahmud Hams
Een meisje bekijkt de schade aan haar ouderlijk huis die de luchtaanval heeft veroorzaakt .
AP / Khalil Hamra
Omringd door vernieling gebaart een Palestijnse vrouw in Gaza-stad.
AFP / Mahmu Hams
Kinderen spelen buiten op de ochtend na een verwoestende aanval van Israël.
AFP / Mohammed Abed
Israël zegt dat het offensief een reactie is op de honderden raketaanvallen door Palestijnse militanten op het zuiden van Israël van de afgelopen weken. Een reactie van de minister van Defensie Moshe Ya’alon van vanochtend lijkt de dreiging van oorlog te bevestigen. Hij zei dat het Israëlische leger een campagne tegen Hamas gaat voeren “die niet binnen een paar dagen voorbij zal zijn”.
AP / Khalil Hamra
Tussen de vernielde spullen proberen Palestijnen te redden wat er te redden valt in Gaza-stad.
AP / Khalil Hamra
Netanyahu heeft volgens Israëlische functionarissen het leger opdracht gegeven zich nu voor te bereiden op een grondoffensief in Gaza, hoewel het volgens onze correspondent zeer twijfelachtig is of dat er ook gaat komen.
AP / Khalil Hamra
Ook veel bomen zijn verwoest door de luchtaanval.
AP / Khalil Hamra
Een Palestijnse vrouw staat met haar zoontje voor haar vernielde huis.
Reuters / Mohammed Salem
Eigendommen die nog bruikbaar zijn worden door Palestijnen verzameld.
AFP / Mahmud Hams
Ook vanochtend en vanmiddag is Gaza getroffen door zware luchtaanvallen.
AFP / Mahmud Hams