Hele fabriek Samsung Brazilië leeggeroofd

Dieven in Brazilië hebben gisteren een fabriek van elektronicabedrijf Samsung leeggeroofd. Tijdens de nachtdienst overvielen leden van een gewapende bende acht medewerkers die in een busje onderweg waren naar de fabriek in de stad Campinas, aldus de politie. Ze stalen de uniformen en toegangspasjes van de medewerkers en gijzelden twee van hen. Eenmaal binnen namen ze de wapens af van beveiligers. De bende wist in drie uur tijd meer dan 40.000 telefoons en computers van Samsung weg te kapen in zeven vrachtwagens. De politie schatte de waarde op 36 miljoen dollar (26 miljoen euro), maar Samsung zegt dat het gaat om 6 miljoen. De naar schatting twintig rovers konden de tijd nemen omdat ze de mobiele telefoons hadden afgenomen van de aanwezige medewerkers van de fabriek. (AP)