63 ontvoerde Nigeriaanse meisjes ontsnapt

Van een groep van 68 ontvoerde Nigeriaanse meisjes zijn er 63 ontsnapt aan de terreurgroep Boko Haram. Ze waren op 16 juni ontvoerd in de oostelijke deelstaat Borno. De meisjes ontsnapten toen hun ontvoerders even niet opletten. Sommige slachtoffers waren tien jaar oud, zo maakten regeringsfunctionarissen in de plaats Maiduguri gisteren bekend. De ontsnapte meisjes hoorden niet bij een in april ontvoerde groep van 200 schoolkinderen, zij worden nog steeds vastgehouden door Boko Haram. In de voortdurende strijd voerde Boko Haram vrijdag een aanval uit op een kazerne bij Damboa. Daarbij kwamen vijftig mensen om het leven. Het Nigeriaanse leger slaagt er niet in de strijders van Boko Haram op een doelmatige manier te bestrijden. President Goodluck Jonathan zei eerder er alles aan te doen om de ontvoerde meisjes te vinden.

    • NRC