Andy Schleck start niet in vierde Touretappe wegens knieblessure

Andy Schleck. AFP / Lionel Bonaventure

De Luxemburgse wielrenner Andy Schleck gaat niet meer van start in de vierde etappe van de Tour de France. De oud-winnaar raakte gisteren bij een val geblesseerd, meldt de Trek-ploegpersbureau vanmiddag, schrijft persbureau Reuters.

Een woordvoerder:

“We zijn bedroefd te moeten meedelen dat Andy Schleck vandaag niet zal kunnen starten. De kniebanden en meniscus in de rechterknie zijn te zwaar beschadigd na de val die gisteren in de slotfase plaatsvond. Schleck zal nu naar Basel reizen voor onderzoek, en mogelijk voor een operatie.”

Schleck won de Tour in 2010 nadat de Spaanse renner Alberto Contador zijn titel verloor wegens doping. Sinds hij een blessure in zijn heup opliep, twee jaar geleden, worstelt Schleck al met zijn vorm.

    • Annemarie Coevert