Di Stéfano in kritieke toestand

Alfredo Di Stéfano met Europese bekers van Real Madrid Foto Getty Images

Alfredo Di Stéfano is opgenomen in een ziekenhuis in Madrid nadat hij werd getroffen door een hartaanval. De 88-jarige voetballegende ligt in een coma en verkeert in kritieke toestand. Di Stéfano werd op straat, vlak bij stadion Santiago Bernabeu, getroffen door de hartaanval. Voor de oud-voetballer was het zijn tweede hartaanval. Na zijn eerste in 2005 kreeg hij een pacemaker. Di Stéfano vierde vrijdag nog zijn verjaardag. De met prijzen beladen Madrileen boekte in de jaren vijftig en zestig grote successen met Real Madrid. Hij won met de Koninklijke de Europa Cup 1 vijf keer op rij en scoorde in alle finales. Ook veroverde hij acht landstitels. Real Madrid benoemde Di Stéfano in 2000 tot erevoorzitter. De in Argentinië geboren Di Stéfano kwam uit voor liefst drie nationale teams. Na zijn debuut voor Argentinië in 1947 speelde hij twee jaar later vier duels voor Colombia. In 1957 koos hij, na vier jaar eerder in Madrid te zijn neergestreken, uiteindelijk voor Spanje. (AP)