Real Madrid-legende Di Stefano op 88-jarige leeftijd overleden

Oud-voetballer Alfredo Di Stefano is vandaag overleden. Dat heeft Real Madrid, de club waar hij een heldenstatus heeft, bevestigd. Di Stefano kreeg afgelopen weekend een hartaanval.

Alfredo Di Stefano met vijf Europa Cup I-trofeeën. Foto Real Madrid / Getty Images

Oud-voetballer Alfredo Di Stefano is vandaag overleden. Dat heeft Real Madrid, de club waar hij een heldenstatus heeft, bevestigd aan AP.

Twitter avatar RMadridHome RMadridHome Today, we have lossed a legend. The greatest player in Real Madrid history has passed away. R.I.P. Alfredo Di Stefano http://t.co/X0SrQl6wuK

Di Stefano werd zaterdag vlak bij stadion Santiago Bernabeu getroffen door een hartaanval en raakte in een coma. Gisteren was zijn situatie nog kritiek, maar stabiel, liet de club weten. Voor de voormalige aanvaller was het zijn tweede hartaanval. Na zijn eerste, in 2005, kreeg hij een pacemaker.

¡Felicidades Don Alfredo Di Stéfano! Een boodschap die nu wat cru overkomt, maar Real maakte dit filmpje met beelden van de clublegende voor zijn 88ste verjaardag, afgelopen vrijdag:

De met prijzen beladen Madrileen boekte in de jaren vijftig en zestig grote successen met Real Madrid. Hij won met de Koninklijke de Europa Cup 1 vijf keer op rij en scoorde in alle finales. Ook veroverde hij acht landstitels. In elf seizoenen scoorde Di Stefano 216 keer.

De oud-voetballer kwam in zijn interlandcarrière voor maar liefst drie landen uit. In 1947 werd hij namens Argentinië de ster van de Copa America. Hij begon het toernooi als reserve, maar kwam door blessures in het team terecht. Di Stefano scoorde zes keer en Argentinië won het toernooi.

Later kwam hij ook nog uit als international namens Colombia, waarvoor hij vier duels speelde. Zijn grote successen vierde Di Stefano als Spanjaard. In 1957 maakte hij zijn debuut namens Spanje. In totaal scoorde hij 23 keer namens Spanje.

Real Madrid benoemde Di Stefano in 2000 tot erevoorzitter en noemde zes jaar later het nieuwe trainingscomplex naar hem.

    • Peter Zantingh