Geen gewonden bij incident met chemische stoffen in Maastricht

Bij afvalverwerker Sita in Maastricht heeft vanmiddag een ongeval met chemische stoffen plaatsgevonden. Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens de regionale zender L1 is er wel “groot alarm” afgegeven.

Bij afvalverwerker Sita in Maastricht heeft vanmiddag een ongeval met chemische stoffen plaatsgevonden. Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens de regionale zender L1 is er wel “groot alarm” afgegeven.

Update 22.28 uur: De brand bij afvalverwerker Sita in Maastricht is onder controle. Om 21.10 uur is volgens een woordvoerder van de brandweer het sein brand meester gegeven. Brandweerlieden zijn nog wel volop aan het nablussen. “Dat kan nog enkele uren duren”, aldus de zegsvrouw.

In een van de loodsen op het bedrijfsterrein heeft een chemische reactie plaatsgevonden. “Daardoor is brand ontstaan”, vertelt een woordvoerder van de brandweer aan persbureau Novum. In de loods liggen bijtende stoffen en zouten opgeslagen. De brandweer probeert het vuur met schuim te bestrijden. Meerdere korpsen zijn ter plaatse.

Ook verricht de brandweer metingen om te controleren of gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. “De uitslagen daarvan verwachten we later op de avond”, zegt de woordvoerder. De bluswerkzaamheden verlopen volgens haar voorspoedig. “Er staat bovendien weinig wind, waardoor de rookpluim recht omhooggaat.” Volgens de woordvoerder zullen inwoners van Maastricht daardoor weinig hinder ondervinden van de brand.

Twitter avatar NickRompelberg Nick Rompelberg Ongeval en brand met gevaarlijke stoffen Beatrixhaven #Ankerkade Komen snel met meer info… http://t.co/Zy5DL3I3yD
Twitter avatar L1 L1 Advies Regionale Brandweer: ramen en deuren sluiten en bij voorkeur binnen blijven in verband met grote brand Ankerkade Maastricht.
    • Nando Kasteleijn