Dit is de vriendin van held Tim Krul

Claire Hall. Foto Hollandse hoogte

Doelman Tim Krul is sinds zaterdagnacht de held van Nederland. Website big.nl meldde gisteren dat er vrij weinig bekend is over zijn privéleven. Hij is al een aantal jaren samen met zijn Engelse vriendin Claire Hall, met wie hij een dochtertje heeft, schrijft de site. Hij zou dolgelukkig zijn met zijn gezin. De keeper van Newcastle United is een traditionele man. Koken kan hij niet. Op de vraag wie er thuis kookt, zegt hij volgens big.nl: „Ik heb een vriendin, Claire. Zij doet dat voor mij. Ik ben niet de beste in de keuken, maar dat is luiheid.”

De Belgische bond wil geen fans op het vliegveld. De voetbalbond heeft supporters opgeroepen om niet naar het vliegveld in Brussel te komen om hun Rode Duivels te onthalen. De ploeg landt daar vandaag na de uitschakeling door Argentinië in de kwartfinale van het WK.

Assistent-bondscoach Danny Blind heeft een appartement gekocht in de populaire Amsterdamse wijk De Pijp. Dat meldde de website bekendeburen.nl dit weekend. Blind (52) betaalde voor het appartement 196.000 euro, de vraagprijs was 225.000 euro. De woning van 47 vierkante meter – op de vierde verdieping – heeft een slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. Blind hoeft geen hypotheek af te sluiten. Hij betaalt het appartement uit eigen zak, meldt bekendeburen.nl. Blind wordt na het EK in 2016 bondscoach van Oranje.

De wereldvoetbalbond overweegt Nigeria te schorsen. Na de uitschakeling op het WK ontsloeg de Nigeriaanse regering officials van de nationale bond en werd de voorzitter gearresteerd. Volgens de FIFA is politieke bemoeienis met nationale voetbalbonden niet toegestaan. Nigeria verloor in de achtste finale van het WK met 2-0 van Frankrijk. Vier jaar geleden reageerde de regering ook al furieus op de uitschakeling. Toen greep de FIFA in, nadat president Goodluck Jonathan had gedreigd het team op te heffen.