Biografieën Drees en koning Willem III op longlist Libris Geschiedenis Prijs

Afgelopen weekend zijn de tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2014 bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en wordt op 26 oktober toegekend. Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende tien

Afgelopen weekend zijn de tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2014 bekendgemaakt.

De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en wordt op 26 oktober toegekend.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende tien titels genomineerd:  Bas von Benda-Beckmann: De Velser Affaire. Een omstreden oorlogsgeschiedenis; Hans Daalder en Jelle Gaemers: Premier en elder statesman. Willem Drees 1886-1988. De jaren 1948-1988; Caroline Hanken: Madame Vérité. Een waarzegster in de kringen rond Napoleon; Marc Jansen: Grensland. Een geschiedenis van Oekraïne; Sandra Langereis: De woordenaar. Christoffel Plantijn, ‘s werelds grootste drukker en uitgever (1520-1589); Dik van der Meulen: Koning Willem III. 1817-1890; Piet de Rooy: Ons stipje op de waereldkaart. De politieke cultuur van modern Nederland; Rienk Vermij: De geest uit de fles. De Verlichting en het verval van de confessionele samenleving; Annejet van der Zijl: Gerard Heineken. De man, de stad en het bier en Marita Mathijsen: Historiezucht. De obsessie met het verleden in de negentiende eeuw.

    • onze boekenredactie