Argentinië tegen Oranje zonder Di María, maar Agüero is er wel weer bij

Eerst het goede nieuws of het slechte nieuws? Laten we maar met het goede beginnen, voor Oranje dan: Ángel Di Maria is er definitief niet bij in de halve finale van woensdag. Dan het slechte nieuws: Sergio Agüero wel, die is weer fit.

De Argentijnse middenvelder Ángel di María. Foto EPA/ Dennis Sabangan

Eerst het ‘goede’ nieuws of het slechte nieuws? Laten we maar met het goede beginnen, voor Oranje dan: Ángel Di María is er definitief niet bij in de halve finale van woensdag. Dan het slechte nieuws: Sergio Agüero wel, die is weer fit.

Eigenlijk had Nederland en Argentinië wellicht zelf ook al geen rekening meer gehouden met een optreden van de Real Madrid-speler. Di Maria raakte in de gewonnen kwartfinale tegen België geblesseerd aan zijn dij en werd vervangen door Enzo Perez. Het zag er toen al weinig hoopvol uit, maar nu heeft de teamdokter van de Argentijnen definitief gezegd dat hij er niet bij zal zijn, schrijft persbureau AP.

Dat is op het oog een meevaller, al speelt Di María geen bijster sterk WK. Hij scoorde wel de beslissende goal in de verlenging tegen Zwitserland in de achtste finale, maar dat gebeurde wel in een wedstrijd waar hij ongelofelijk vaak balverlies leed.

Agüero mag weer

Maar voor de ene internationale topper komt een andere terug. Sergio Agüero van Manchester City, die tien dagen geleden eenzelfde soort blessure als Di María opliep, is weer fit en mag weer spelen.

Zo is de gedroomde driemansaanval van de Argentijnse coach Sabella weer compleet. Die bestaat naast Agüero uit Gonzalo Higuain en, natuurlijk, wereldster Lionel Messi. Qua productiviteit is het dit WK echter meer een eenmansaanval. Messi maakte al vier goals, Higuain slechts eentje - wel een belangrijke, de beslissende 1-0 tegen België - en Agüero nog geen.

    • Frank Huiskamp