Adembenemende liedjes met orgels en beats van Jungle

Gedempte orgels, sluipende beats, stoffige keyboards, aanzwellende blazers, met daar bovenuit de broederlijk samenvallende falsetstemmen van J. en T. (zoals de voormannen van Jungle door het leven gaan) – in bijna ieder nummer van hun pas verschenen debuut-cd komen deze elementen terug.

Maar de twee mannen van Jungle maken daarmee steeds weer andere adembenemende constellaties. Het liedje The Heat, opener van de plaat, heeft alles in zich om een klassieker te worden: dansbaar, lyrisch en aangevuld met ‘straatgeluiden’ als sirenes en samples van stoer pratende mannen.

Andere hoogtepunten zijn Busy Earning, Platoon en Drops, ook eerder uit als single.

Ook de andere liedjes zijn ‘streetwise’ en gesoigneerd tegelijk. J. en T. vonden een prachtig midden tussen elektronica en ‘organisch’ klinkende dance, compleet met kronkelende psychedelica op gitaar en de stuwing van percussiesalvo’s. Hun titelloze debuut-cd knipoogt naar de satijngladde disco uit de jaren zeventig, maar dan opgeruwd, met hier en daar een duistere doorkijk naar het leven van nu.

    • Hester Carvalho