’63 door Boko Haram ontvoerde vrouwen en kinderen ontsnapt’

Leden van Senegalese mensenrechten-, vrouwenrechten-, en hulporganisaties demonstreren voor de vrijlating van de schoolmeisjes, die in april door Boko Haram werden ontvoerd.
Leden van Senegalese mensenrechten-, vrouwenrechten-, en hulporganisaties demonstreren voor de vrijlating van de schoolmeisjes, die in april door Boko Haram werden ontvoerd. Foto AFP / Moussa Sow

Volgens lokale overheidsfunctionarissen in Nigeria zijn er 63 ontvoerde vrouwen en kinderen, die eerder in handen waren van de terreurgroep Boko Haram, ontsnapt. Dat melden de persbureaus AP, AFP en de Britse omroep BBC.

Het zou gaan om een groep, van 68 mensen, die twee weken geleden is ontvoerd in de noordoostelijke staat Borno. Ze zouden hebben weten te ontkomen toen hun kidnappers vrijdag een legerbasis bij het stadje Damboa aanvielen, aldus de functionarissen.

De berichtgeving is op dit moment nog wel onbevestigd. De Nigeriaanse autoriteiten verspreiden vaak foutieve informatie en door de onveiligheid zijn er weinig buitenlandse journalisten.

Tweehonderd meisje ontvoerd in april

Boko Haram ontvoerde in april meer dan tweehonderd meisjes. Een aantal van hen wist de afgelopen maanden te ontsnappen, maar het merendeel wordt nog altijd vastgehouden. Het Nigeriaanse leger zegt te weten waar de meisjes zich bevinden, maar durft geen actie te ondernemen omdat de meisjes dan wellicht worden gedood.