Winnende Hamilton terug in titelrace na uitvallen Rosberg

Lewis Hamilton aan de leiding op Silverstone. AFO / Andrew Yates

De spanning in de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1 is helemaal terug. Lewis Hamilton won vanmiddag zijn thuisrace op Silverstone terwijl concurrent Nico Rosberg uitviel. Valteri Bottas werd erg knap tweede in de Britse grand prix, Daniel Ricciardo pakte de derde plek.

Door het uitvallen van Rosberg en de ijzersterke race van Hamilton zag de Duitser zijn Mercedes-teamgenoot het gat in het algemeen klassement verkleinen van 29 naar vier punten. Rosberg startte vanaf pole position terwijl Hamilton vanaf de zesde startplaats moest komen. Bottas startte als veertiende.

Na een zware crash van Felipe Massa en Kimi Raikkonen lag de race ruim een uur stil.

Rosberg viel halverwege uit met versnellingsbakproblemen. Caterham, de renstal waar de Nederlandse oud-coureur Christijan Albers sinds deze week teambaas is, zag één van z’n wagens uitvallen. De andere met aan het stuur de Japanner Kamui Kobayashi kwam als vijftiende en voorlaatste over de streep, net voor Max Chilton van mede-achterhoedeteam Marussia.

Twitter avatar InfostradaLive Infostrada Sports Hamilton’s 5th #F1 Grand Prix victory in 2014 already equals his World Championship year (2008).

Stand in het WK na de Britse GP op Silverstone:
1. Nico Rosberg - Mercedes 165
2. Lewis Hamilton - Mercedes 161
3. Daniel Ricciardo - Red Bull 98
4. Fernando Alonso - Ferrari 87
5. Valtteri Bottas - Williams 73
6. Sebastian Vettel - Red Bull 70

    • Jules Seegers