Twaalf aanhoudingen in Oranjenacht Den Haag

Politie te paard houdt een oogje in het zeil nabij het Haagse Jonckbloetplein na afloop van de gewonnen WK-wedstrijd. Foto ANP / Bart Maat

Na de overwinning van het Nederlandse elftal op Costa Rica zijn in Den Haag bij kleine incidenten twaalf mensen aangehouden.

De nacht verliep desondanks volgens de politie rustig, omdat de meeste mensen de overwinning in de kwartfinale van het WK thuis vierden. Politiewoordvoerder Cor Spruijt:

“Agenten kregen te maken met supporters die vol waren van de overwinning van het Nederlands elftal. Enkele supporters volgden de aanwijzingen van agenten niet op of deden op een andere negatieve manier van zich spreken. Maar de meeste voetballiefhebbers verdienen een compliment voor de wijze waarop zij de overwinning vierden. We kijken daarom ook weer tevreden op deze voetbalavond terug.”

Direct na de wedstrijd werden in de omgeving van de Zuiderparklaan, de Hoefkade en het Lorentzplein aanhoudingen verricht voor onder meer het afsteken van vuurwerk, belediging en baldadigheid. Verder werden bij alcoholcontroles op verschillende plaatsen twee bestuurders op de bon geslingerd. (Novum)