In beeld

De indrukwekkendste beelden van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week beelden van een kleine pandabeer die uit een boom wordt gehaald, ruimtepakken aan de waslijn en aangrijpend beeld van een jonge Syriër die gewond raakte bij een luchtaanval.
2 juli. Even wat ruimtepakken wassen, dacht de Russische kosmonaut Anatoly Ivanishin.
AP / Alexander Zemlianichenko
3 juli. De Indonesische presidentskandidaat Joko Widodo (derde van links) op campagne in Bandung. Zijn Strijdende Indonesische Democratische Partij (PDI-P) won de Indonesische parlementsverkiezingen eerder dit jaar.
AFP / Timur Matahari
Deze Kosovaars-Bosnische vrouw heeft een prachtig beschilderd gezicht. Bij een presentatie in het Etnologisch Museum in Pristina toont ze hoe jonge, Bosnische bruidjes uit de regio Zhupa eruit zien als ze gaan trouwen.
AFP / Armend Nimani
2 juli. Dit huis in Stanitsa Luganskaya is totaal verwoest door een luchtaanval van Oekraïense troepen.
AFP / Stanislav Krasilnikov
1 juli. Tanzaniaanse troepen, die onderdeel uitmaken van de gemeenschappelijke vredesmissie van de VN en de Afrikaanse Unie in Darfur, patrouilleren in Zuid-Darfur, Soedan.
AP / Albert Gonzalez Farran
2 juli. Kinderen in toga's poseren prachtig voor de foto tijdens hun diploma-uitreiking op de kleuterschool in het Chinese Wenxian, provincie Henan.
Reuters
30 juni. Indiase politieagenten gebruiken stokken om demonstrerende jongeren van regeringspartij Bharatiya Janata Party (BJP) te verjagen in Lucknow, India.
Reuters / Pawan Kumar
30 juni. Afstudeerklasje van de New York City Police Academy tijdens de diploma-uitreiking in Madison Square Garden in New York.
Reuters / Shannon Stapleton
1 juli. Een Amerikaanse militaire oefening nabij Gjakova, Kosovo.
AFP / Armend Nimani
30 juni. Koerdische, vrouwelijke strijders voeren een toneelstuk op in een militair kamp in Ras al-Ain, Syrië.
Reuters / Rodi Said
29 juni. Een Palestijnse man maakt een foto van een Palestijnse strijder die werd gedood bij een Israëlische aanval, in een ziekenhuis in Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
AFP / Said Khatib
3 juli. Een kleine panda, ook wel rode panda genoemd, wordt door de brandweer weggehaald uit een boom in een woongebied in het Chinese Kunming, provincie Yunnan.
Reuters
1 juli. Een joodse vrouw bidt tijdens de begrafenis van drie Israëlische tieners, in Modi'in, Israël.
Reuters / Finbarr O'Reilly
Moslims bidden bovenop hun tuktuks tijdens de ramadan in Tondo, ten noorden van Manilla.
Reuters / Romeo Ranoco
3 juli. Schuilen voor de regen onder een bom in New Delhi, India.
Reuters / Anindito Mukherjee
2 juli. Mensen wachten totdat ze hun jerrycans kunnen vullen met water in Bentui, Zuid-Soedan. Dagelijks sterven zeker drie kinderen onder de vijf jaar aan vermijdbare ziektes als buikloop, longontstekingen en zware ondervoeding.
AP / Matthew Abbott
Een ernstig gewonde Syrische jongen wordt behandeld in een ziekenhuis na een autobomaanslag in Douma.
AFP / Abd Doumany
3 juli. Straaljagers zijn onderdeel van een militaire parade ter ere van de Onafhankelijkheidsdag in Minsk, Wit-Rusland.
AFP / Viktor Drachev
Een puppy bij een Oekraïens checkpoint nabij Slavjansk. Dit weekend voert president Porosjenko van Oekraïne bestandsonderhandelingen met de separatisten in het oosten.
Reuters / Andrew Kravchenko