Boeing landt bijna op taxiënde Airbus in Barcelona

Een video rijp voor programma’s met titels in de trant van ‘bijna-vliegtuig-crashes’ verscheen vandaag op het web. De piloot van een Boeing 767-300 breekt zijn landing sequence af omdat er plots een Airbus op zijn baan aan het taxiën is.

Een video rijp voor programma’s met titels in de trant van ‘bijna-vliegtuig-crashes’ verscheen vandaag op het web. De piloot van een Boeing 767-300 breekt zijn landing sequence af omdat er plots een Airbus op zijn baan aan het taxiën is.

Het incident deed zich voor op het vliegveld Barcelona-El Prat. Een vaste spotter aldaar genaamd Miguel Ángel zat daar gisteren in alle vroegte met zijn opname-apparatuur. Niks aan de hand. Tot een 767 van UTair na een vlucht uit Moskou op baan 2 wilde landen.

Een Airbus van Aerolíneas Argentinas kwam echter even oversteken, op weg naar take-off. De piloot van UTair anticipeert vlotjes en krijgt het voor elkaar het toestel opwaarts te sturen teneinde iets later dan gepland alsnog te landen op baan 2. De kist van Aerolíneas Argentinas koerste uiteindelijk alsof er niets gebeurd was richting Buenos Aires.

    • Jules Seegers