Zeker vier doden na zware explosie bij Somalisch parlement

Restanten van de auto die explodeerde bij het Somalische parlement.
Restanten van de auto die explodeerde bij het Somalische parlement. Foto AFP / Mohamed Abdiwahab

Zeker vier mensen zijn omgekomen na het exploderen van een autobom bij het Somalische parlement. Ook zijn er schoten gehoord, schrijft persbureau AFP. Zeker enkele tientallen mensen raakten gewond.

Volgens ooggetuigen zijn er waarschijnlijk twee agenten onder de doden. Het gaat om een zelfmoordaanslag die werd gepleegd op het moment dat er werd vergaderd in het parlementsgebouw. Een auto die vol zat met explosieven ontplofte op het moment dat deze werd onderschept. De aanslag is opgeëist door de radicale groep Al-Shabab, die gelieerd is aan Al-Qaeda, aldus AFP.

Vrijdag werd in Mogadishu nog een Somalisch parlementslid doodgeschoten op straat. Mohamed Mohamud Heyd was de derde politicus die in een jaar tijd is vermoord. Ook deze aanvallen zijn het werk van de moslimextremisten van Al-Shabab.