Kvitova wint voor de tweede keer Wimbledon

Petra Kvitova uit Tsjechië viert haar overwinning op Eugenie Bouchard.
Petra Kvitova uit Tsjechië viert haar overwinning op Eugenie Bouchard. AP / Anthony Devlin

Petra Kvitova heeft voor de tweede keer Wimbledon gewonnen. De Tsjechische versloeg Bouchard in de finale. De als zesde geplaatste Tsjechische walste in de finale over de Canadese Eugenie Bouchard (13) heen: 6-3, 6-0. Kvitova, die in 2011 haar eerste titel pakte, had slechts 55 minuten nodig om de klus te klaren.

Kvitova maakte nog maar weinig indruk bij grandslams

Kvitova had dit seizoen nog geen enkele keer in een WTA-finale gestaan en ook weinig indruk gemaakt bij de grandslams. Na haar vroege uitschakeling op de Australian Open (eerste ronde) en Roland Garros (derde ronde) viel op Wimbledon echter alles op zijn plaats. Alleen in de derde ronde tegen Venus Williams kroop ze in een zware driesetter door het oog van de naald.

Bouchard, die tot aan de finale zelfs geen set had ingeleverd, bleek niet de wapens in huis te hebben om het Kvitova lastig te maken. Al in de derde game leverde de 20-jarige Canadese haar service in, om vervolgens de hele partij achter de feiten aan te lopen. Alleen op 5-2 in de eerste set wist ze Kvitova te breaken, maar dat bleek meteen haar laatste wapenfeit. Kvitova pakte met een nieuwe servicebreak de eerste set en gaf in de tweede zelfs geen enkele game meer cadeau.

Morgen is de finale bij de mannen. Dan staan Novak Djokovic en Roger Federer tegenover elkaar. (Novum)

Dubbelspel: winst Errani en Vinci

Sara Errani en Roberta Vinci hebben het dubbeltoernooi op Wimbledon op hun naam geschreven. Het Italiaanse duo was Timea Babos uit Hongarije en de Française Kristina Mladenovic in de finale met 6-1, 6-3 de baas. Ze werden met hun zege het vijfde duo dat alle grandslamtoernooien heeft weten te winnen. Errani en Vinci veroverden vijf van de laatste tien grandslamtitels. De Australian Open wonnen ze al tweemaal.