Hans Hillen loopt niet weg bij tegenslag...

Hans Hillen is geen bange man. Dus als hij commissaris bij Estro, de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland, wordt en die organisatie komt in financiële problemen, dan loopt Hillen niet weg. Vrijdag werd bekend dat de onderneming mogelijk failliet gaat.

Estro is al herhaaldelijk van gedaante gewisseld. De afgelopen jaren is de onderneming vrijwel ieder jaar als een soort balletje-balletje in een andere vennootschap met andere naam ondergebracht. Dan heette het weer Catalpa, dan weer NCC, en nu dus Estro. De uiteindelijke eigenaar parkeerde de Angelsaksische eigenaren meestal weer in Luxemburg. Wie goed speurt in de Kamer van Koophandel, vindt toch nog wat cijfers. In 2012 blijkt de kinderopvangorganisatie 454 miljoen euro verlies te hebben geleden. En wat zei Hillen deze week provocerend in Het Financieele Dagblad? „De organisatie draait bedrijfseconomisch goed.” Je kunt niet zeggen dat Hillen geen lef heeft.