‘Di Stefano in kritieke toestand na hartaanval’

De Spaanse voetballegende Alfredo di Stefano, op een foto uit 2010.
De Spaanse voetballegende Alfredo di Stefano, op een foto uit 2010. ANP / EPA / Juan M. Espinosa

Alfredo Di Stefano is opgenomen in een ziekenhuis in Madrid nadat hij werd getroffen door een hartaanval. Dat schrijft de Spaanse sportkrant Marca. De 88-jarige ex-voetballer zou in kritieke toestand verkeren.

Di Stefano, die gisteren nog zijn verjaardag vierde, maakte in de jaren vijftig en zestig deel uit van een van de meest succesvolle teams aller tijden: Real Madrid. Hij scoorde 216 competitiedoelpunten in 262 wedstrijden. In de Europese competitie maakte hij 49 doelpunten in 58 wedstrijden. Hij won met de Koninklijke de Europa Cup 1 vijf keer op rij en scoorde in alle finales. Ook veroverde hij acht landstitels.

De in Argentinië geboren Di Stefano kwam uit voor liefst drie nationale teams. Na zijn debuut voor Argentinië in 1947 speelde hij twee jaar later vier duels voor Colombia. In 1957 koos hij, na vier jaar eerder in Madrid te zijn neergestreken, uiteindelijk voor Spanje.