België heeft te veel ontzag voor Argentinië en moet naar huis

Nee, België zit niet bij de laatste vier van dit WK. De ploeg van Wilmots had te veel ontzag voor Argentinië, dat snel op voorsprong kwam. Daarna werd erg lang gewacht met een slotoffensief. Nu rest enkel nog de terugvlucht. Hier de hoogtepunten nog even, in woord en beeld.

Argentinië viert de 0-1.
Argentinië viert de 0-1. Foto EPA / Peter Powell

Nee, België zit niet bij de laatste vier van dit WK. De ploeg van Wilmots leek te veel ontzag te hebben voor Argentinië, dat snel op voorsprong kwam. Daarna werd erg lang gewacht met een slotoffensief en bleven echte kansen uit. Nu rest enkel nog de terugvlucht. Hier de hoogtepunten nog even, in woord en beeld.

Higuaín maakte al na acht minuten de openingstreffer, nadat Kompany op het middenveld de fout in was gegaan. In het restant van de eerste helft en in een groot deel van de tweede helft liet België aanvallend te weinig zien om aanspraak te maken op de gelijkmaker.

Ach, alle goals van de Rode Duivels dit toernooi vielen toch pas in de laatste twintig minuten? Ja, maar ook dat zat er nu niet in. Een kopbal van Fellaini, een afstandsschot van De Bruyne en een halve kans voor Lukaku - verder kwamen onze zuiderburen niet. Zij naar huis, en de ploeg rond Messi door naar de laatste vier. Tegenstander: de winnaar van Nederland - Costa Rica.

De wedstrijd in bulletpoints:

 • 1’ De bal rolt.
 • 8’ GOAL! Argentinië al op voorsprong. Kompany gaat te gedurfd op avontuur met de bal en raakt hem kwijt. In de snelle tegenstoot schiet Higuaín uit de draai binnen.
 • 26’ Schot De Bruyne op de vuisten van Romero. Onze buren komen iets beter op gang.
 • 28’ Messi stuurt Di Maria met een schitterende pass weg. Die kapt naar binnen en stuit op Kompany.
 • 32’ Tegenvaller voor Argentinië: Di Maria moet er geblesseerd af na dat schot van vier minuten geleden.
 • 40’ Messi met de vrije trap, net buiten de zestien. Hij schiet nét over.
 • 42’ België weer even gevaarlijk. Mirallas kopt ongeveer net zo ver naast als Messi net over schoot.
 • Rust.
 • 55’ België ontsnapt aan de 0-2. Higuaín raakt de lat na een solo.
 • 80’ De Belgen hebben nog tien minuten. Ze zetten aan, maar krijgen geen échte kansen.
 • 85’ Schot De Bruyne, van richting veranderd, naast. Nog vijf minuten.
 • 90+3 Messi moet de wedstrijd in het slot gooien, maar faalt oog in oog met Courtois, de Belgische doelman. Aan de andere kant kan Lukaku van dichtbij schieten, maar hij kiest voor een voorzet, die wordt opgeruimd door de Argentijnse verdediging. Dit was de allerlaatste kans.
 • Afgelopen. Het doek is gevallen voor België.

De hoogtepunten in Vine-video’s:

De 0-1 van Higuaín:

De heerlijke pass van Messi op Di Maria:

Tien minuten in de tweede helft raakt Higuaín de lat:

Bondscoach Sabella tijdens die kans voor Higuaín:

Messi kan het duel vlak voor tijd beslissen, maar Courtois redt:

De wedstrijd in tweets:

Twitter avatar pvdmeersch peter vandermeersch Festival Werchter stilgelegd voor #ARGBEL 100.000 festivalgangers volgen op grote schermen. En om 22 u zelfde voor #nedcos
Twitter avatar Squawka Squawka Football Lionel Messi’s half in numbers: 1 shot, 1 key pass, 100% pass accuracy (13/13), 100% take ons (3/3). Too good. #ARG http://t.co/giikwkopcf
Twitter avatar HLNinEngeland Kristof Terreur Feet on the ground! Belgium going home after achieving what was expected: quarter finals. #argbel
Twitter avatar HendelSPORT Lars Hendel Cursed - #Messi against #Courtois this season: 7 games, 0 goals. That’s a rarity for the goal scoring machine of #ARG and #Barca.
Twitter avatar BelRedDevils BelgianRedDevils Our World Cup ends here. This is a tough one. We’ll deal with this together. And we’ll be back. #tousensemble http://t.co/r1IwsN9JGa
Twitter avatar pvdmeersch peter vandermeersch Ok, Belgische landgenoten . Even vloeken. Een paar biertjes. En dan als één man achter #Oranje!