De Jack van Gelder van Costa Rica

Jale Berahimi
Jale Berahimi

Jale Berahimi kan het net als Jack van Gelder goed met de spelers vinden. De Costa Ricaanse tv-presentatrice ging al op de foto met spelers als Rio Ferdinand van Engeland. Ze is uitgegroeid tot de officieuze mascotte van het Costa Ricaanse team en is er vanavond tegen Nederland ook weer bij.

De KNVB gaat aan het WK verdienen. Door het behalen van een plek bij de laatste acht kan de voetbalbond de kosten dekken die ze maakt voor het WK, schrijft Nu.nl. Winnen betekent namelijk premies innen. Voor wie wereldkampioen wordt, is 270.000 euro gereserveerd.

De Media Markt staat stijf van de zenuwen. Worden we kampioen, dan moet het elektronicaconcern mensen geld gaan uitkeren. Want wie er een televisie kocht voor het WK, krijgt het volledige aankoopbedrag terug bij een wereldtitel van Oranje. In het AD zegt een woordvoerder dat de kosten „enkele miljoenen euro’s” zouden bedragen. „We hopen nog steeds dat Oranje wint, maar dit is wel een flink bedrag.”

Shakira treedt op voor de finale, zonder haar vriend. Haar vriend is de Spanjaard Gerard Piqué, en die hebben we al terug naar huis gestuurd.

De goaltjesdief sterft uit. De Braziliaanse oud-voetballer Ronaldo constateert dat de ouderwetse spits, de nummer negen, nauwelijks meer voorkomt. „Ik weet niet of ze ophouden te bestaan of al zijn verdwenen, maar we missen de grote spitsen, die doelpunten maken”, zei de voormalig PSV’er – zelf ooit zo’n goaltjesdief – tegen persbureau AP.