‘De beste ploeg waar ik ooit mee gewerkt heb.’ De reacties na de overwinning

Veel spelers zochten vlak na de wedstrijd nog naar woorden voor wat er gebeurd was. “Rollercoaster”, zei Van Persie. Krul “besefte het nog niet”. Hier de eerste reacties van de Oranje-spelers (en een enkele dochter).

De serie is gewonnen.
De serie is gewonnen. Foto ANP / Koen van Weel

Veel spelers zochten vlak na de wedstrijd nog naar woorden voor wat er gebeurd was. “Rollercoaster”, zei Van Persie. Krul “besefte het nog niet”. Hier de eerste reacties van de Oranje-spelers (en een enkele dochter).

“Ik besef het niet. Ik zit daar heel die wedstrijd op de bank. Kansen, kansen. Je moet gewoon winnen. En dan moet je erin en nu sta je in de halve finale. Het is echt fantastisch, wat voor team we zijn.”

- Tim Krul

“Ongelooflijk, zeg. Jeetje mina, zeg. Dit is echt dik en dik verdiend. Maar het blijft voetbal, en in de 117e minuut kwamen ze gewoon alleen voor Jasper te staan. maar goed, met deze spirit kom je een heel eind.”

- Arjen Robben

“Bizar. Rollercoaster. Op de lat, op de lat, op de paal. Ik had een aantal kansen, die werden ook gekeerd. Dan moet je sterk zijn, dan ga je van de ene emotie naar de andere emotie.”

- Robin van Persie

“Ik vond het goed.”

- de dochter van Robin van Persie

“Ja, was verdiend. Ik ben gewoon heel blij. Ben zo trots op het team. Wie had durven denken van tevoren dat we de halve finale zouden halen. Nu met veel vertrouwen naar woensdag toe.”

- Ron Vlaar

“Dit is de beste ploeg waar ik ooit mee gewerkt heb.”

- Louis van Gaal