Werkstraf en stadionverbod voor rellende ADO-supporters

Het Kyocera Stadion in Den Haag.
Het Kyocera Stadion in Den Haag. Foto ANP / Jasper Ruhe

Vijf mannen uit Den Haag, Zoetermeer en Leiden zijn vandaag veroordeeld tot werkstraffen van zestig en honderd uur voor ongeregeldheden rond de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Heracles Almelo in februari.

Ook krijgen ze een stadionverbod van een jaar en moeten ze de gemaakte schade van bijna 1.500 euro vergoeden. Dat heeft de Haagse politierechter besloten.

De ADO-supporters misdroegen zich toen hun club op achterstand kwam. In de rust van de wedstrijd probeerden ze in de buurt van het bestuur te komen. Daarvoor moesten ze naar de andere kant van het stadion. De hooligans sloopten daarbij hekken en bekogelden de politie met onder meer stenen en flessen.

Donderdag stonden ook al zes verdachten voor de rechter. Zij werden veroordeeld tot werkstraffen van veertig of zestig uur en kregen eveneens een stadionverbod. (Novum)