Parade begint kolderiek

In een piepklein hok staan zo’n twintig bezoekers gedrongen tussen de acht jonge acteurs van Club Gewalt. Die spelen op de Parade hun voorstelling Carnavalskinderen: ze zijn verwekt tijdens carnaval en weten niet wie hun vader is. Dat uitgangspunt is meteen het aardigste van een kolderiek half uur waarin de platheid en roes van carnaval wordt bezongen.

Even onpretentieus maar met meer vernuft is de show van de Ashton Brothers. Met hun shows reizen ze de wereld over, nu zijn ze terug waar ze ooit begonnen. Het drietal begint uitmuntend. Handen worden door een zwart doek gestoken en dansen steeds acrobatischer over elkaar heen. Een knappe truc is ook hoe ze met zijn drieën tegelijk vier instrumenten bespelen. Hun act is even vaardig als vluchtig. De Parade heeft Rotterdam verlaten en strijkt vandaag neer in Den Haag. Later deze zomer volgen Utrecht en Amsterdam. Op 24 augustus is de tournee afgelopen.

    • Ron Rijghard