Overleeft Vion het zoveelste vleesschandaal?

Foto ANP

Welk bedrijf wint of verliest op Twitter? Battle of the Brands is onze lijst van de meest besproken Nederlandse bedrijven: bijgehouden door Coosto, toegelicht door NRC Q. Ook stelt Coosto met een automatische taalanalyse vast of er positief of negatief over bedrijven gesproken wordt. De ‘impressies’ geven het aantal tweets, én hun bereik, weer.

Over welke bedrijven werd gisteren het meeste getwitterd?

Vion heeft weer een probleem met verkeerd vlees

Vleesverwerker Vion uit Boxtel is die vorige boete nog niet te boven (varkensvlees onterecht bestempelen als biologisch), of een nieuw probleem dient zich aan: het riep vlees niet terug terwijl het bedrijf wist dat dat niet veilig was voor de consument. Staatssecretaris Dijksma (PvdA) van Economische Zaken laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat het bedrijf een nieuwe boete heeft gehad, en binnenkort herinspectie kan verwachten.

Grote vraag is natuurlijk: gaat Vion dit nieuwe PR-drama overleven? Financieel gaat het niet geweldig met het bedrijf. Het zegt in ieder geval niets fout te hebben gedaan, maar accepteert de boete wel.

    • Jacco Hupkens