Net gemist, 5/7

nrc.next selecteert terugkijk- en leestips voor het weekend: LEZEN Wat Stepping out. Living the Fitbit life. Tijd 7 minuten De ietwat neurotische schrijver David Sedaris raakt verknocht aan zijn Fitbit stappenteller. 10.000 stappen op een dag haalt hij met gemak, hij gaat dóór. Het wordt een dagtaak. Onderweg komt Sedaris van alles tegen, wat hij

nrc.next selecteert terugkijk- en leestips voor het weekend:

LEZEN
Wat Stepping out. Living the Fitbit life.
Tijd 7 minuten

De ietwat neurotische schrijver David Sedaris raakt verknocht aan zijn Fitbit stappenteller. 10.000 stappen op een dag haalt hij met gemak, hij gaat dóór. Het wordt een dagtaak. Onderweg komt Sedaris van alles tegen, wat hij op zijn droogkomische manier omschrijft in dit stuk bij The Newyorker.

KIJKEN
Wat 2Doc: Herinnering aan een trieste dageraad
Tijd 55 minuten

Op 8 juni 1998 verlaat de 20-jarige Ricco het ouderlijk huis voor een ritje op zijn motor. Hij komt niet meer terug. Wat is er met Ricco gebeurd en waarom moest hij dood? Een reconstructie.

KIJKEN
Wat De Snijtafel over Kinderen voor Kinderen
Tijd 24 minuten

Kinderen voor Kinderen is al 33 jaar een fenomeen. Er zit een nobele gedachte achter: het moet kinderen verbinden. De intro van het programma, waarin eigenlijk de serieuze boodschap verpakt zit, is nogal wat veranderd. En laat het maar aan de heren van De Snijtafel om op wederom bijzonder treffende manier die nobelheid te fileren.

LEZEN
Wat Wat De Q-koorts is weg, maar het lijden is nog niet voorbij in Herpen
Tijd 8 minuten

In het Brabantse Herpen brak in 2007 Q-koorts uit. Onlangs bleek uit bevolkingsonderzoek dat één op de drie Herpenaren destijds ziek is geweest; een aantal moet de rest van hun leven medicijnen slikken. Dit portret van De Correspondent beschrijft een gekweld dorp, zeven jaar na de ramp.