Ernstig ongeluk op A4 bij Sloten, ook treinverkeer gehinderd

De vrachtwagen op het spoor. Beelden van een snelwegcamera.

Op de A4 van Den Haag naar Amsterdam is vanochtend bij Sloten een ernstig ongeval gebeurd. Daardoor is geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Lelylaan. Er staat zes kilometer file.

Update 13.01 uur: De vrachtwagen is inmiddels van het spoor getakeld.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer #A4 van Den Haag naar Amsterdam dicht tussen knp. Badhoevedorp en Sloten na een ongeluk. Omrijden via Amstelveen over de #A9 en dan de #A2.
Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Bij het ongeluk op de #A4 is een auto op het spoor terecht gekomen. Daardoor geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam-Lelylaan.

Twee vrachtwagens zijn in aanrijding gekomen met twee personenauto’s. Daarbij is een van de vrachtwagens door de bermbeveiliging en een hek gereden en op het spoor beland. Er zijn geen slachtoffers gevallen, zegt een woordvoerder van de politie tegen persdienst Novum. Alle bestuurders zijn volgens de zegsman met de schrik vrijgekomen. Bij het ongeluk is waarschijnlijk nog een derde personenauto betrokken geweest.

“Het gaat om een witte auto die vermoedelijk de aanrijding heeft veroorzaakt. Wij zijn op zoek naar de bestuurder.

Bekijk hier beelden van de snelwegcamera.

Meer dan een uur extra reistijd

Voor treinreizigers is de extra reistijd meer dan een uur. De NS verwacht dat de problemen rond 11.00 uur weer verholpen zijn. Reizigers tussen Zwolle en Rotterdam Centraal kunnen omreizen via Utrecht. Ook reizigers tussen Breda en Amsterdam Centraal kunnen omreizen via Utrecht. Reizigers tussen Leiden en Amsterdam kunnen via Haarlem reizen.

Automobilisten op de A4 lopen ook vertraging op, op dit moment zo’n 35 minuten. De weg is tussen Badhoevedorp en Sloten dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 en de A2. Volgens de ANWB kan het uren duren voor de weg weer wordt vrijgegeven.

    • Mirjam Remie