Dit zijn zeven bedrijven die nog wel (veel) mensen aannemen

Foto Reuters

‘Duizenden nieuwe banen.’ Het is niet bepaald een kop die in deze tijd vaak boven een artikel staat. Maar autoproducent VDL Nedcar kondigde aan juist mensen te zoeken, en er ontstond een run op de beschikbare banen bij een nieuwe vestiging van Ikea in Zwolle. Waar kun je terecht als je werk zoekt?

Zeven bedrijven die nu uitbreiden, en hoeveel banen dat oplevert.

1. Primark: “zeker 1.200″


De Ierse goedkope kledingwinkelketen Primark zit sinds 2008 in Nederland, maar verkoopt goed en wil uitbreiden. Begin maart opende een locatie in Nijmegen, later dit jaar volgen Enschede, Venlo, Arnhem, en misschien nog Rotterdam en Den Haag. Een precies getal kan Primark niet geven, maar er worden dit jaar nog “zeker 1.200″ mensen aangenomen.

2. VDL Nedcar: 1.000


VDL Nedcar heeft geen last van de tegenvallende autoverkoop. De vernieuwde assemblagefabriek van VDL Nedcar in Born, die een paar jaar geleden nog dreigde te sluiten, wordt op 17 juli geopend door de koning. De fabriek is sterk geautomatiseerd en tóch zoeken ze voor de productie van de nieuwe Mini collega’s, schreef het FD. Er werken nu zo’n tweeduizend mensen na een eerdere uitbreiding, dat worden er binnen een paar jaar bijna drieduizend.

3. Media Markt: 700


Veel elektronicawinkels sluiten, Media Markt niet. Deze week werd bekend dat elektronicamerk Saturn Media Markt gaat heten. En er komen ook nieuwe winkels bij. Vijf grote en drie kleinere dit jaar. Daarom worden de komende maanden zo’n zevenhonderd mensen aangenomen door Media Markt om de winkels te bemannen.

4. Action: zeker 550, en “enkele honderden” meer


Discountwinkelketen Action is sinds kort officieel een miljardenbedrijf. Niet vreemd dus dat ze ook hier mensen aannemen. Deze week opende het nieuwe distributiecentrum van Action in Echt, waar nu al 350 mensen werken. Eind 2015 moeten dat er zeker negenhonderd zijn. Daarnaast worden nieuwe winkels geopend waar personeel nodig is en worden de “functies op het hoofdkantoor uitgebreid”, aldus woordvoerder Saskia Huuskes. Hoeveel banen dat precies gaat opleveren kan ze niet zeggen, “enkele honderden” zijn het zeker.

5. Ikea: 300


Ikea opent begint volgend jaar een nieuwe winkel in Zwolle. Toen de gemeente en Ikea hierover een informatiedag hielden was het stadhuis van Zwolle afgeladen. Er zijn ongeveer driehonderd nieuwe banen, sinds woensdag kunnen geïnteresseerden op de eerste banen solliciteren.

6. Vistaprint: 150


Visitekaartjesmaker Vistaprint verwerkt zijn bestellingen voor Europa in Venlo. De vestiging krijgt een extra productiehal en breidt het aantal arbeidsplaatsen daarom van 450 naar 600 uit. De jaarlijkse omzet van het bedrijf neemt al jaren toe.

7. TKP Pensioen: 120


Veel pensioenfondsen hebben het moeilijk, TKP Pensioen wordt groter. De pensioenuitvoerder, die dienstverlening doet voor zo’n twintig pensioenfondsen, zoekt 120 nieuwe collega’s in Groningen omdat er hoger opgeleid personeel nodig is. De gemeente Groningen heeft volgens TKP Pensioen “verheugd gereageerd” op het bericht. Als onderdeel van de campagne om personeel te werven organiseert TKP een bustocht door Groningen met “de officiële ‘Er gaat niets boven Groningen’-bus” van de gemeente.

    • Anouk van Kampen