Crazy Hot Dutch World Cup Wife

Yolanthe Sneijder-Cabau foto Corbis

Yolanthe doet het goed in de internationale spelersvrouwencompetities. Veel buitenlandse kranten maakten lijstjes met de ‘most interesting wifes and girlfriends (wags)’ op het WK, en in bijna al die lijstjes duikt Yolanthe op. Zoals in de Britse Telegraph, de Amerikaanse Huffington Post, het Spaanse Sport en het Duitse Focus. De top acht van het Amerikaanse Time haalde Yolanthe niet. Shakira staat bovenaan, zoals vrijwel overal.

Obama vindt dat de Amerikaanse keeper Tim Howard zijn baard af moet scheren. Dat zei de president in een telefoongesprekje met de keeper. Obama belde hem om te zeggen dat hij trots was op Team USA (dat uitgeschakeld is door de Belgen). Obama zei niet te weten of de spelers „de massa zullen overleven” terug in de VS. „Tim, je zal je baard moeten afscheren zodat ze je niet herkennen.”

Nu de VS eruit liggen, staan ze achter Oranje. The Wall Street Journal roept alle Amerikanen op om voor Nederland te juichen, want: de vlag heeft dezelfde kleuren als de Amerikaanse (hoeven ze geen nieuwe fandingetjes te kopen), ook Nederland verloor van België (al was dat in 1830 tijdens de Belgische Revolutie), en de namen van de Oranjespelers zijn makkelijk te onthouden („Wesley, Nigel, Daley en natuurlijk: Memphis”).

In Mexico juichen ze niet voor ons. Een 15-jarig Mexicaans meisje zong een anti-Oranjelied, dat al een miljoen keer is bekeken. Het gaat zo: „Verdomme, die klote Nederlanders hebben het WK van ons gestolen met hun klote scheidsrechter en hun gefingeerde strafschop. Onze heldendaad, te gronde gericht door een klootzak. Robben is een groot toneelspeler en de scheidsrechter was blind.” Ze hoopt dat Costa Rica ons morgen vernedert.