Nationale Nederlanden is blij met de beursgang, maar heeft last van zoekterm ‘woekerpolis’

AMSTERDAM - Beursnotering van verzekeraar NN Group. ANP EVERT ELZINGA Foto ANP

Welk bedrijf wint of verliest op Twitter? Battle of the Brands is onze lijst van de meest besproken Nederlandse bedrijven: bijgehouden door Coosto, toegelicht door NRC Q. Ook stelt Coosto met een automatische taalanalyse vast of er positief of negatief over bedrijven gesproken wordt. De ‘impressies’ geven het aantal tweets, én hun bereik, weer.

Over welke bedrijven werd gisteren het meeste getwitterd?

Beursgang NN geeft hoop…

ING moet van verzekeraar Nationale Nederlanden af, en dus ging gisteren NN Group naar de beurs - iets meer dan een kwart van het bedrijf, 77 miljoen aandelen. Met succes: de introductieprijs was 20 euro, na één dag is de koers 21,26. Ruim zes procent winst.

…maar de woekerpolis levert nog wat gedoe op

Ze hebben bij NN nog wel een probleempje op te lossen: via RTL Z kwam het nieuws naar buiten dat het bedrijf de zoekterm ‘woekerpolis’ wil laten verwijderen op rechtspraak.nl, de site waarop alle gerechtelijke uitspraken terechtkomen. Althans: de link tussen NN en de term ‘woekerpolis’ moet weg, vindt het bedrijf. Er heeft zich immers nooit een rechter over die term gebogen.

Een woordvoerder van de Vereniging Woekerpolis.nl, die een collectieve procedure tegen NN voerde - vandaar ook die zoekterm - zegt tegen RTL Z:

“Met het oog op de beursgang kan ik me heel goed voorstellen dat Nationale Nederlanden de collectieve procedure uit de publiciteit wil houden. Maar om te proberen het woord woekerpolis te schrappen, is ronduit ridicuul.”

Zoektermen die niet met elkaar in verband mogen worden gebracht? Op Twitter hebben ze daar de grootste lol mee:

Twitter avatar arnoudboer Arnoud Boer Oei Nationale Nederlanden, journaal zei #woekerpolis.
    • Jacco Hupkens