Letterenfonds geeft beurs aan negen talentvolle debutanten

Mohammed Benzakour (Foto ANP / Marcel Hemelrijk)

Het Nederlands Letterenfonds investeert in negen schrijvers die onlangs hun debuut hebben afgeleverd. Met ondersteuning van een beurs kunnen deze debutanten aan een tweede literair boek werken.

De talentvolle schrijvers  werden geselecteerd uit een groep van 22 auteurs in alle literaire genres. Ze ontvangen allen een beurs ter waarde van 10.000 euro. Klik op de titel van het debuut voor de bespreking ervan in NRC Handelsblad: Mohammed Benzakour  (Yemma); Naomi Rebekka Boekwijt (Pels); Ilse Bos (Troep); Mano Bouzamour  (De belofte van Pisa); Pauline Genee (Duel met paard); Roman Helinski (Bloemkool uit Tsjernobyl);  Bertram Koeleman (De huisvriend); Elisabeth van Nimwegen (De smaak van ijzer); Marjoleine Oppenheim-Spangenberg (Over zij en ik).

De genoemde debuten verschenen in de periode 1 januari 2012 tot en met 15 maart 2014.

In 2013 kende het Letterenfonds een startersbeurs toe aan acht debutanten.