Finale Wimbledon tussen Kvitova en Bouchard

De Tsjechische Petra Kvitova is door naar de finale van Wimbledon. Ze zal daar Eugenie Bouchard treffen. Foto ANP / EPA / Tatyana Zenkovich

Petra Kvitova en Eugenie Bouchard hebben zich vandaag voor de finale van Wimbledon geplaatst. Kvitova was te sterk voor landgenote Lucie Safarovo, Bouchard versloeg Simona Halep.

Safaraova werd in twee sets door Kvitova verslagen (7-6, (6), 6-1). Ze brak meteen in de openingsgame, maar Safarova had een knap antwoord paraat en brak terug. Een spannende en gelijk opgaande strijd ontvouwde zich. De tiebreak moest vervolgens uitkomst bieden. Daarin was Kvitova het koelbloedigst.

In de tweede set ging Kvitova opnieuw meteen door de service van haar opponente heen. Ditmaal was Safarova niet bij machte terug te komen. De geknakte Tsjechische zag hoe haar landgenote bij 5-1 de wedstrijd met een lovegame uitmaakte.

Komende zaterdag is de finale. (Novum)