Hevige rellen na moord op Palestijnse jongen

Foto ap

De moord op een Palestijnse tiener, wiens verbrande lichaam gisteren in een bos werd gevonden, heeft geleid tot hevige rellen in Oost-Jeruzalem. Honderden Palestijnen gingen de straat op, staken stations in brand en gooiden stenen naar de Israëlische politie. Die schoot terug met kogels met rubberen hulzen. Er vielen 170 gewonden. Er wordt gevreesd voor meer geweld als de jongen vanmiddag wordt begraven. In een poging de explosieve situatie te kalmeren, stelde de Israëlische premier Netanyahu gisteren een onderzoek in naar de „verwerpelijke moord”. Maar de Palestijnse president Abbas zei dat de moord duidelijk het werk was van extremistische joodse kolonisten. Veel Palestijnen denken dat de moord een vergelding is voor de moord op drie Israëlische tieners die dinsdag werden begraven.