Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op Gaza

Een lichtflits boven Gazastad. Israël viel vannacht doelen aan van Hamas in de Gazastrook.
Een lichtflits boven Gazastad. Israël viel vannacht doelen aan van Hamas in de Gazastrook. Foto AFP / Mahmud Hams

Israël voerde vannacht luchtaanvallen uit op de Gazastrook. Raketten werden afgevuurd op zeker vijftien doelen van Hamas. Op het zuiden van Israël werden veertien raketten gericht. Dat meldt het Israëlische leger IDF op Twitter.

Twitter avatar IDFSpokesperson IDF 15 #Hamas terror sites in Gaza Strip were targeted by #IDF aircraft in response to over 20 rockets fired at #Israel since Wednesday
Twitter avatar IDFSpokesperson IDF Since 00:00 today, approximately 14 projectiles were fired at southern #Israel. 9 hit Israeli territory and 2 were intercepted by Iron Dome

Het kwam gisteren tot flinke confrontaties tussen boze Palestijnen en de Israëlische politie. Palestijnen gooiden met stenen naar veiligheidstroepen, die deze aanval beantwoordden met traangas. Aanleiding was de vondst van een dode Palestijnse jongen in een bos bij Jeruzalem, van wie gevreesd wordt dat het een wraakactie is voor de drie vermoorde Israëlische jongeren.

Het Witte Huis veroordeelde de dood van de Palestijnse jongen gisteren. Ook de Israëlische premier Netanyahu riep mensen op de wet te respecteren in een poging de gemoederen te kalmeren.

Volgens de familie gaat het om Mohammed Abu Khdeir, een 17-jarige jongen die eerder op de dag onder dwang in een auto werd geduwd. De Israëlische politie heeft dat nog niet bevestigd en zegt de zaak nog te onderzoeken. De Palestijnse leider Abbas zei dat de dood het werk is van extremistische joodse kolonisten.